Bonus-info

Her kommer lidt generel info, som også er meget rart at vide. Hvis du synes, at der mangler noget, så skriv til mig. Så vil jeg opdatere min side.

Shelterpladser

I Sverige kan shelterne ikke bookes. Men så snart du er ude af skolernes sommerferie, er der ikke ret mange, som bruger dem. På shelterpladser i Sverige er der næsten altid brænde og bålplads, der er et muld-toilet eller en skurvogn med toilet. Der er tit mulighed for at hente vand fra en brønd eller en sø. Nogle gange skal vandet koges inden det kan drikkes. Læs mere på Skåneledens hjemmeside HER.

Hvis du vil på tur i Danmark, så har vi også et hav af shelteren. Vi har bare ikke helt lige så meget skov, og Danmark er lidt tættere befolket, så der er også flere mennesker om at bruge shelterne. Nogle sheltere kan bookes. Det kan være en god idé at starte ud med at have booket, så du er sikker på at få plads. Det gøres på udinaturen.dk. Her kan du også læse mere om den enkelte plads, fx. om der er brænde, adgang til vand mm.

Førstehjælp

Hvis uheldet er ude, er det godt at vide, hvad du skal gøre. Det er sjældent, at der sker noget rigtig alvorligt, og på denne første tur er du ikke længere væk fra civilisationen, at du kan ringe efter hjælp.

Til alle småtingene er det dog en god idé lige at have lidt ekstra med.

Jeg har altid følgende i min førstehjælpspose:

  • Støttebind til knæ
  • Støttebind til ankel
  • Plaster og renseservietter.
  • Tang til at fjerne skovflåter.

Dem derhjemme

Hvis du vandrer alene, kan det godt være, at dem derhjemme er lidt nervøse for dig. Og måske kan du også godt selv lide, at de ved, hvor du er. Bare sådan hvis der skulle ske noget.

Der findes flere forskellige apps, hvor man kan tracke hinanden. Det lyder lidt overvågningsagtigt, og personligt bruger jeg det kun, når jeg er på tur alene. Jeg bruger den app, som hedder Zenly. Download den til både dig selv og en af dine nærmeste. Så kan de derhjemme se præcis hvor du er.