Häckeberga

2-dages vandretur til Sverige.

Den tur, som kommer her – er en tur, som er velegnet at starte med. Den foregår i Sverige – ikke ret langt fra Malmø i det som hedder Häckeberga Natur-reservat, så afstanden er til at overkomme. Der er start fra en parkeringsplads i skoven. Det er nemmest at komme dertil i bil. En del af ruten foregår langs med Skåneleden, som er et stort stisystem i Skåne. Det gør det meget nemt at finde vej, da Skåneleden er markeret med orange pletter på træerne. Det er dog ikke hele vejen, som er langs Skåneleden, så sørg for at have ruten inde på appen også. Det er på dag 2, at du kommer væk fra Skåneleden.

Du går 7 km den første dag, har en overnatning i shelter, og går derefter 14 km på dag 2. Du kan selvfølgelig også gå den anden vej rundt og starte med 14 km og kun have 7 km på dag 2, hvis det passer bedre ind i dit program.

Personligt synes jeg, at det er godt at starte med en kort dag. Så får du mærket efter, om rygsækken skal justeres eller pakkes anderledes, inden du får gået dig selv helt i sænk. Du kan selvfølgelig stoppe undervejs, men det er bare lettere at pakke om, når du er ved shelteret og alligevel har alle tingene ude. Og hvis alting ser håbløst ud efter en overnatning, så kan du vælge at gå de samme 7 km hjem igen.

Häckeberga ligger ca. en times kørsel fra København.

De to ruter finder du her:

Dag 1 – fra start til Dørrød finder du HER

Dag 2 – Fra Dørrød tilbage til start finder du HER

Når du klikker på linkene kommer ruterne frem. Herefter klikker du på “Edit Route”, og derefter downloader du GPX-filen til din egen computer. Derfra er det bare at få den ind på din egen outdooractive profil, så du kan se den på mobilen.

Der er en ganske fin shelterplads i skoven ved Dørrød. Der er et toilet – altså et lille skur uden træk og slip, og der er en brønd, hvor du kan hente vand. Derudover er der brænde, så det er nemt at tænde bål, men husk selv at medbringe tændstikker.

Shelteret kan ikke bookes, men jeg var der en fredag aften i maj, og vi fik det for os selv. I langt de fleste tilfælde vil du/I have shelteret alene. Men hvis du vil være sikker, så tag et telt eller en presenning med for en sikkerheds skyld.