Inspiration

Skåneleden

Det skal være sjovt og let at komme ud at vandre. Det er min filosofi. Her kommer lidt inspiration til vandreture, som jeg selv har været på. Nogle af dem alene – nogle af dem med selskab. Jeg ligger helst selv i shelter eller i hængekøje, men både i Dørrød og ved Immeln er der B&B tæt ved shelterpladserne, så det er også muligt at lave samme tur med overnatning i en varm seng.

Alle turene er i smukt landskab, dvs. masser af skove og søer. Ingen af turene kræver specielle forudsætninger. Der er gode vandrestier hele vejen, og det er nemt at finde rundt – især hvis du lægger ruterne ind på din telefon.

Nyfældet Birketræ

Dörröd – 2 dage

Dette er en ægte begyndertur, men stadigvæk en dejlig tur for dig, som har vandret meget.

Turen foregår i Häckeberga Naturreservat ikke så langt fra Malmø. Her er meget fredeligt, og det er ret nemt at komme til. Og civilisationen er ikke ret langt væk, hvis der skulle ske et uheld.

Den første dag er kun på 7 km vandring, mens 2. dagen er 14 km, så det er muligt at lave turen en fredag og lørdag.

Der er overnatning i Dörröd. Her findes en god shelterplads med bålplads, toilet og en brønd indenfor rækkevidde. Men inden for 500 m er der både et B&B og et Farm Stay, så hvis du ikke er til lejrliv, kan du sagtens få tag over hovedet.

Se link til rutens 1. dag her

Se link til rutens 2. dag her

Vi sætter hængekøje op

Immeln

Området i det vestlige Skåne og lidt ind i Blekinge – med søerne Immeln og Halen og et par søer mere er virkelig lækkert vandreområde. Søger du efter inspiration til vandreture med sø og skov, så er det helt sikkert det rette sted at tage hen. Der er en del klipper og sten, som gør noget godt for udsigterne. Det er mærkbart forskelligt fra at være i Danmark.

Det er dog ikke længere væk, end det er overskueligt at komme derop. Det føles mere afsondret end i Dörröd, og der er langt imellem, at du ser andre mennesker – i hvert fald hvis du er der uden for skoleferien, men det er stadig trygt at være her. Der er ingen ulve og bjørne. Måske et par folk på kanotur, som også bruger shelters rundt omkring.

Inspiration til vandreture
Breanæs og søen Immeln

Rundt om Immeln – 3 dage

Hvis du gerne vil overnatte i det fri, så er det bedst at stille bilen i byen Immeln og overnatte ved Brotorpet og ved Breanæs. Der er et shelter tæt ved Breanæs Hotel, men hvis du har telt eller hængekøje med, kan du gå helt ud på spidsen af næsset, hvor der er bålplads og have den smukkeste udsigt over søen.

Ved Breanæs og i byen Immeln er der både mulighed for at sove inde og ude. Hvis det er et must for dig at sove indendørs, så kan du stille bilen ved Brotorpet og gå rundt om søen Immeln med overnatning i byen Immeln og ved Breanæs. Der findes også et lille, men ret hyggeligt B&B i Ekeshult, som kan erstatte hotellet i Breanæs.

Du finder ruter til 3-dages turen her:

Fra Breanæs til Immeln. Klik her

Fra Immeln til Brotorpet, Klik her

Fra Brotorpet til Breanæs, Klik her

Rundt om Immeln – 4 dage

Hvis du vil afsted på en 4-dages tur, så får du et par søer ekstra med i den nordvestlige ende af Immeln. Her du nødt til at have mindst én nat i shelter. Det er ved Brotorpet, og det er en virkelig god shelterplads med brænde, toilet og lækker udsigt til søen.

På denne tur er det bedst at stille bilen ved Simonstorp. Herfra kan du følge Skåneleden til Breanæs. En dejlig tur i skoven ad små stier på ca. 20 km. Herefter er det ned til Immeln, til Brotorpet og tilbage til Simonstorp. Den sidste dag kommer du op på 24 km langs Skåneleden, men her skulle du også gerne være i træning.

Du finder ruterne her:

Dag 1: Fra Simonstorp til Breanæs. Denne rute svarer til Skåneleden, etape 6A. Klik her

Dag 2: Fra Breanæs til Immeln. Klik her

Dag 3: Fra Immeln til Brotorpet, Klik her

Dag 4: Fra Brotorpet til Simonstorp. Første del af turen svarer til Skåneleden, etape 5, Klik her . Den næste del er Skåneleden, etape 6, men kun ca. halvdelen, så er du tilbage ved Simonstorp, hvor du startede. Klik her.

Hygge ved bålet