Rundt om Gyrstinge Sø

I St. Bøgeskov

Turen rundt om Gyrstinge Sø er på 10 km. Det er en rigtig smuk og varieret tur, også selv om den er forholdsvis kort. Da du vandrer næsten i vandkanten hele vejen, er det også utrolig nemt at finde vej. Jeg synes, at det er en rigtig god begyndertur, fordi der er så smukt, og du er helt væk fra offentlig vej, men samtidig er du tæt på civilisationen, hvis der skulle ske noget.

Du kommer forbi “Kilden” i Store Bøgeskov, som er et hyggeligt sted at holde pause. På modsatte side af søen har du Allindemagle skov, som er en egeskov og kendt for sine mange anemoner – også de blå af slagsen. Derudover går du mellem søen og nogle få sommerhuse, meget mere afslappet end i et almindeligt sommerhusområde, og du kommer gennem en slags overdrev med blandede buske, hvor der går nogle får og græsser fredeligt. Du kommer helt sikkert ned i tempo af at gå denne tur.

Kilden ved Store Bøgeskov


Fuglelivet omkring søen er rigtig godt med både isfugl, fiskeørn og havørnplus diverse andefugle. Der er er fugletårn meget tæt på shelteret, så det er oplagt at komme tidligt og sidde og kigge lidt, eller at stå tidligt op om morgenen og gå ned og sætte sig i fugletårnet.

Hvis du skal se isfuglen, skal I ikke være for mange. Den er meget sky, og jeg har kun set den, når jeg har været afsted alene, men den er utrolig smuk med sine meget farvestrålende fjer, som også gør at den faktisk er til at få øje på.

Isfugl af Corina, Flickr.com

Det praktiske

Ved den gule plet på kortet ligger et shelter, som ejes af Ringsted Skovbørnehave. Ved den blå og den røde plet er der parkeringsplads, så du kan selv vælge, om du vil have oppakning med rundt om søen, eller om du vil stille bilen tæt ved shelteret og vandre uden noget tungt at bære på.

For at få lov at bruge shelteret, skal du booke her:

Så er du også sikker på, at der er plads, når du kommer frem.

Jeg håber, du får en god tur, at du nyder landskabet, udsigterne og de mange fugle.

Inspiration til flere ture