Tåsinge

AFVENT NY DATO

Jeg har fået en ny tur på programmet. Jeg har lige gennemført prøveturen, og nu glæder jeg mig meget til at præsentere den. Det er en slags luksus hygge vandretur, som indeholder en sejltur med det gamle veteranskib MS Helge fra Christiansminde til Troense på Tåsinge.

Det er en smuk sejltur i det sydfynske ø-hav med udsigt til Svendborg, Thurø og selvfølgelig Tåsinge. Vi går i land i den hyggelige by Troense og derfra tager vi en vandretur forbi Valdemar Slot – et smukt bygningsværk opført af Christian den 4. Siden har det været bygget om det par gange, men det står stadig med sin smukke beliggenhed ud til vandet.

Herefter kommer vi ind i Nørreskoven, som er en dejlig lysåben bøgeskov, hvor vi går et stykke langs vandet, inden vi kommer til stedet, hvor Sixten Sparre skød først sin elskede Elvira Madigan og derefter sig selv.

På vej ud af Nørreskoven møder vi Ambrosius-egen, som er et stort gammelt egetræ. Det er anslået til at være 400 år gammelt. Digteren Ambrosius Stub, som var huspoet på Valdemar Slot yndede at sidde under træet og digte.

Til sidst er det tilbage med Troense, hvor vi går en lille rundtur og nyder de idylliske bindingsværkhuse med stråtag og de farverige døre, som passer så godt ind i stilen til huset og haverne med masser af roser, stokroser og lavendel.

Det bliver en udflugt, som viser det bedste af sommeren i Danmark frem.

Vi slutter af med en frokost på Hotel Troense, som ligger lige overfor bådfarten. Her får vi et par stykker smørebrød og en tår at drikke, inden vi tager veteranskibet tilbage til Fyn – denne gang med en lille sløjfe på sejlturen, så vi også kommer til Thurø – dog kun for at nyde udsigten og sejle videre.

PRIS

Det koster 500 kr/person at deltage.

I prisen er der indeholdt en sejltur med det gamle skib MS Helge. En guidet vandretur på Tåsinge samt en frokost på Hotel Troense. Frokosten består af to stykker smørrebrød og en øl eller vand.